Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Melodifestivalen till Örnsköldsvik 2022

Melodifestivalen gästar Örnsköldsvik för femte gången. Bild från tidigare evenemang.

Melodifestivalen till Örnsköldsvik 2022

Nästa år är det dags igen – Örnsköldsvik blir en av städerna för Melodifestivalen 2022. Den 4-5 mars blir det liveföreställningar för Andra chansen i Hägglunds Arena och dessförinnan en riktigt festivalintensiv vecka.

— Så roligt att än en gång få bjuda in till ett så festligt evenemang som Melodifestivalen, säger Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande. Örnsköldsviksborna och alla tillresta har uppskattat detta tidigare och jag hoppas och tror att det blir lika uppskattat denna gång. Särskilt som det kommer att ske, om allt utvecklar sig positivt, på något sätt som ett firande av att vi är på väg ut ur pandemin.

Fyra gånger tidigare har Melodifestivalen gästat Örnsköldsvik.

— Självklart hoppas vi på succé även denna gång och att det ska skapa möjligheter för restauranger, butiker och andra näringsidkare i Örnsköldsvik, säger Marlene Jonasson Bolstad som är näringslivsutvecklare med fokus på evenemang och stadsutveckling. Och att Melodifestivalen än en gång kommer hit bekräftar också att detta är en etablerad musikstad.

I Örnsköldsvik finns bland annat låtskrivarutbildningarna Musikmakarna med många framgångsrika låtskrivare (bland annat i just Melodifestivalen) och Dreamhill Music Academy, grundad av Anders Bagge, samt flera musikutbildningar vid Mellansels Folkhögskola.

Publicerad: