Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Vistelseförbud införs på flera platser under fyra helger
Drönarbild Örnsköldsvik, södra infarten

Tillfälligt vistelseförbud kommer att gälla under fyra helger på flera platser i centrala Örnsköldsvik

Vistelseförbud införs på flera platser under fyra helger

Tillfälligt vistelseförbud införs den 21 maj i Örnsköldsvik på områden vid Rondellplan, parkeringen nedanför Paradiset och Framnäsudden vid Fjällräven center. Vistelseförbudet gäller mellan klockan 20:00 och 06:00 fredag och lördag under fyra helger från och med denna helg. Det går dock bra att besöka näringsverksamhet i området.

Det är med anledning av det fortsatt allvarliga smittläget och en förväntad samling av många människor i samband med en bilträff och bilcruising som kommunen har beslutat om detta.

– Kommunen har fått kännedom från Polisen att en stor samling människor kan förväntas i helgen och vi vill motverka att ytterligare smittspridning äger rum, säger kommundirektör Magnus Haglund. Läget är fortfarande allvarligt, men vi ser en viss förbättring och vill inte att folksamlingar motverkar den trenden.

Örnsköldsviks kommun fattar beslutet med grund i lagen (2021:4) och förordningen (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 som trädde ikraft i år och som gäller till i slutet av september. Kommunen har samrått med både det regionala smittskyddet och Folkhälsomyndigheten inför beslut.

Vid överträdelse kan böter utfärdas på plats med upp till 2 000 kronor.

Lag (2021:4) om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19


Publicerad: