v

[2021-05-19] De skärpta regionala rekommendationerna förlängs

De skärpta regionala rekommendationerna förlängs

Smittskyddsläkaren i Region Västernorrland har i samråd med länsstyrelsen tagit beslut om att förlänga de skärpta regionala rekommendationer som gäller i länet. Nytt slutdatum är 31 maj

Följande regionala rekommendationer gäller i Västernorrland till och med 31 maj:

  • Begränsa dina sociala kontakter. Träffa inte andra än dem du bor med, utöver det som är nödvändigt på arbete eller i skola.

  • Arbetar du i en verksamhet med pågående utbrott av covid-19 bör du i största möjliga utsträckning undvika att vistas ute i samhället under den tid utbrottet pågår.

  • Träna inte inomhus i grupper om tre personer eller fler om du är född 2001 eller tidigare. Denna rekommendation gäller inte personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott.

  • Munskydd bör användas av dig som är född 2004 eller tidigare vid resor med kollektivtrafiken oavsett tid på dygnet samt vid vistelser i offentliga inomhusmiljöer där risk för trängsel finns, till exempel köpcentra, butiker, apotek och serviceställen som bensinstationer och frisersalonger.

  • Alla bör avstå från onödiga resor, både inom och utanför länet. Måste du resa så ska det ske så smittsäkert som möjligt. Får du symtom ska du kunna ta dig hem på ett säkert sätt.


Utöver dessa gäller även aktuella nationella rekommendationer och råd. De finns bland annat på Krisinformation.se Länk till annan webbplats.