Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Inga matcher för unga i Västernorrland ännu
Konstgräsplan inomhus med fotboll i förgrunden

Smittläget i länet gör att barn- och ungdomsmatcher får vänta

Inga matcher för unga i Västernorrland ännu

Tidigare i veckan meddelade Folkhälsomyndigheten att barn och unga födda 2002 och senare skulle få börja tävla eller spela enstaka matcher igen. Men sett till den fortsatt höga smittspridningen i Västernorrland avråder regionens smittskyddsläkare från matcher och tävling fram till den 21 maj, oavsett vilken idrott det gäller.

Denna avrådan, som riktar sig till idrotten, är ett tillägg till de utökade regionala rekommendationerna.

Enligt de utökade regionala rekommendationerna, från 30 april, bör inte träning i grupp (tre personer eller fler) ske inomhus för personer födda 2001 och tidigare. Den begränsningen gäller till och med 23 maj.

De utökade regionala rekommendationerna gäller även fler områden, läs mer här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: