Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Örnsköldsvik får ny YH-utbildning: Systemutvecklare mot Artificiell Intelligens

Örnsköldsvik får ny YH-utbildning: Systemutvecklare mot Artificiell Intelligens

Yrkeshögskoleutbildningen Systemutvecklare.Net med AI-kompetens, kommer att starta i Örnsköldsvik höstterminen 2021. Utbildningen ges av Edugrade AB, som bedrivit kvalificerad utbildning inom IT och telekommunikation sedan 1997.

– Det här är ett välkommet tillskott till utbildningsutbudet i Örnsköldsvik. Det är positivt att Edugrade väljer att satsa i Örnsköldsvik och startar med en utbildning redan i höst, säger Martina Hallberg, utvecklingsstrateg vid kommunledningsförvaltningens folkhälso- och kompetensenhet.

Många IT-företag i Örnsköldsvik är aktiva i IKT-nätverket och har därigenom drivit på utvecklingen av IT-utbildningar. Företag som BAE Systems AB, Core IT och Sogeti är med och stödjer den utbildning som Edugrade ska starta.

– Samarbetet som vi nu inleder med Edugrade har stor potential och vi ser fram emot att arbeta för att få till fler kompetensförsörjningslösningar med dem kommande år, fortsätter Martina.

De studenter som antas till utbildningen kommer ta del av sina föreläsningar och lektioner på Lärcentrum i Örnsköldsvik.

– Vi välkomnar utbildningsaktörer som vill bedriva utbildning på eftergymnasial nivå i Örnsköldsvik. Lärcentrum ska vara en arena där de kan docka i och bedriva sin utbildning hos oss. Vi har flexibla utbildningslokaler och studerandeservice som möjliggör det på ett smidigt sätt, säger Birgitta Torgrimson, utvecklingsstrateg vid Lärcentrum.

Den nya YH-utbildningen, Systemutvecklare.Net med AI-kompetens, blir ett välkommet tillskott i utbildningspaletten utöver de YH-utbildningar som tidigare i år fick klartecken att starta i Örnsköldsvik.

– Att kunna bo kvar i Örnsköldsvik och samtidigt nå personlig utveckling och nya jobbmöjligheter via utbildning är viktiga förutsättningar för att skapa framtidstro. Från politiken har vi varit tydliga med att utbudet av eftergymnasiala utbildningar behöver utvecklas genom samverkan med lärosäten och utveckling av lärcentrum. Det här är ett steg helt i rätt riktning som direkt kommer kommunens invånare och arbetsgivare till nytta, säger Anna-Belle Strömgren, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Mer information om utbildningen Systemutvecklare.Net med AI-kompetens finns att läsa på Edugrades webbplats. Länk till annan webbplats.


Publicerad: