Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Andra vaccineringsomgången inledd på vård- och omsorgsboenden

Andra vaccineringsomgången inledd på vård- och omsorgsboenden

Vaccineringen mot covid-19 inom kommunens vård och omsorg flyter på i takt med tillgång till vaccin. Den sista januari hade samtliga boende och drygt 800 medarbetare på vård- och omsorgboenden för äldre, totalt 2 200 personer, fått den första dosen covidvaccin.

Vecka 4 inleddes den andra omgången på boendena där först de äldre, sedan medarbetarna, får sin andra dos. Detta beräknas var klart i mitten av februari. Även vaccineringen för personer som tar del av hemsjukvård eller hemtjänst har påbörjats.

– Vi upplever att det finns en god vilja att vaccinera sig, en inställning som är avgörande för att skapa ett gott skydd mot covid-19 i hela samhället. När personer med hemtjänst och hemsjukvård erbjuds vaccinet, kommer vaccinationen till största delen att ske på hälsocentraler, säger Susanne Hellström, vaccinsamordnare inom välfärdsförvaltningen.

Publicerad: