Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Äldre nyheter
  • Sex miljoner till utveckling av Lärcentrum i Västernorrland
Birgitta Torgrimsson på Lärcentrum

Birgitta Torgrimsson på Lärcentrum

Sex miljoner till utveckling av Lärcentrum i Västernorrland

Länets kommuner har efter en gemensam ansökan till Skolverket nyligen beviljats drygt 6 miljoner kronor i statsbidrag för utveckling av sina respektive Lärcentrum.

Pengarna kommer att användas till att utveckla de sex befintliga Lärcentrum som finns i länet samt start av ett helt nytt lärcentrum i Sundsvall. Exempelvis vill kommunerna öka studerandestödet, utveckla den digitala och fysiska lärandemiljön, ta fram information på olika språk samt genomföra kompetensutveckling inom fjärr-/distansstudier.

En arbetsmarknad i förändring skapar större behov av att kunna utbilda sig, kanske till och med flera gånger under ett arbetsliv. Det blir därför viktigt med möjligheten att kunna studera på hemmaplan. Lärcentrum i Örnsköldsvik är en flexibel studiemiljö anpassad för distansutbildningar - en mötesplats dit studenter kan komma, oavsett vilken utbildning de går, för att plugga, träffas och/eller skriva sin tenta.

– Utveckling av lärcentrum i Västernorrland stärker förutsättningar för livslångt lärande. I Örnsköldsvik är kompetensförsörjningsfrågorna viktiga – och lärcentrum är en möjliggörare för de som vill studera i Örnsköldsvik, säger Anna-Belle Strömberg, kommunalråd.

– Fantastiskt att vi nu ges möjlighet att fortsätta utveckla Lärcentrum. 2018 var första gången vi fick ta del av Skolverkets satsning på Lärcentrum. Det resulterade i ett rejält lyft för studiemiljön. Nu har vi möjlighet att ta nästa steg i utvecklingen där tyngdpunkten för Örnsköldsviks del handlar om pedagogiskt stöd för studenterna, säger Birgitta Torgrimson, utvecklingsansvarig Lärcentrum Örnsköldsvik.

Publicerad: