Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Aktuella händelser
  • Elstöd räknas som inkomst

Elstöd räknas som inkomst

Som kompensation för höga energipriser i vinter planerar Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner. Elstödet är pengar som kommer som ett tillfälligt bidrag. Utbetalningen av elstödet ska ske under våren 2023 men exakt tidpunkt för när det kommer att ske är ännu ej klart.

Om du har försörjningsstöd från kommunen och beviljas ekonomiskt bistånd till din elkostnad ska du ta upp det elstöd du får från Försäkringskassan som en inkomst i din ansökan om försörjningsstöd.

Se upp för bedragare
Om du har rätt till elstöd från Försäkringskassan får du ett brev, endera med posten eller till din digitala brevlåda. Där står det hur mycket pengar du får. Tänk på att varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder i samband med utbetalningen av elstöd.

På Försäkringskassans webbplats kan du läsa mer om elstödet. Länk till annan webbplats.

Publicerad: