Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Aktuella händelser
  • Verksamhetsöverskridande demensteam permanentas – exempel på God och nära vård

Verksamhetsöverskridande demensteam permanentas – exempel på God och nära vård

Ett demensteam, med ursprung i ett tidigare pilotprojekt i Örnsköldsvik, har nu blivit till permanent samverkan mellan Region Västernorrland och Örnsköldsviks kommun. Arbetssättet syftar till att skapa ökad trygghet för patienter som diagnostiserats med demens och att ge stöd till de anhöriga. Koordinerade insatser på individnivå och tydligare kontaktvägar är några av de förbättringar som nämns, något som ligger i linje med den nationella omställningen mot en god och nära vård som pågår runt om i landets kommuner och regioner.

I en artikel på Region Västernorrlands webbplats kan du läsa mer om demensteamet Länk till annan webbplats.

Mer om God och nära vård i Västernorrland Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: