Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Aktuella händelser
  • Ändrade öppettider på museet från och med 10 januari

Ändrade öppettider på museet från och med 10 januari

Örnsköldsviks museum och konsthall gör ändringar i öppettiderna. Från och med tisdag 10 januari öppnar verksamheten för spontana besök från klockan 12 på vardagarna, istället för klockan 11 som tidigare. Museet kommer även i fortsättningen att öppna klockan 11 på lördagarna och stängningstiden 16.00 blir oförändrad alla dagar, liksom kvällsöppet på tisdagar till klockan 20.00.

– Vi gör det här i ett första steg för att bättre kunna möta behov från skolan och bokade grupper. Vi har en liten personalgrupp som både ska hålla öppet för allmänheten, erbjuda program för skolan och i högre utsträckning än tidigare hålla i och planera arrangemang för allmänheten. Det går inte riktigt ihop idag men med den här justeringen så kan vi frigöra personal att kunna ta sig an de delarna i högre utsträckning, säger Anki Berg, enhetschef för verksamheten, och fortsätter:

– När vi tittar på statistiken per timme så ser vi också att det är fler som kommer till museet klockan 12 än direkt vid öppning klockan 11, så vi drar slutsatsen att den timmen inte kommer att göra någon större skillnad. Däremot tror och hoppas vi att fler upptäcker den programverksamhet som vi kommer att erbjuda i vår tillsammans med flera föreningar i kommunen. Det koncentreras till tisdagkvällar och lördagar.

Örnsköldsviks museum och konsthall hade under det gångna året 17 500 besökare, vilket är en ökning med tre tusen besökare sedan pandemiåret 2021. Det är fortfarande en bit kvar till besökssiffrorna före pandemin, då museet hade 25 000 besökare år 2019. Anki Berg ser hoppfullt på besökssiffrorna för året som just har börjat.

– Det är några riktigt intressanta och roliga utställningar som väntar i år och som vi tror kan locka delvis en ny publik. Vi ser mycket fram emot att få berätta om dem inom kort! Vi har också lyssnat på alla de som vill att museet är öppet på söndagar och vi räknar på det just nu, mycket återstår men det är en absolut relevant önskan. Redan nu i helgen gör vi ett försök att hålla öppet på Trettondagen som är en röd dag och normalt innebär ett stängt museum.

Öppettider Örnsköldsviks museum och konsthall från och med 10 januari 2023:

Tisdag kl 12–20

Onsdag–fredag kl 12–16

Lördag kl 11–16.

Avvikelser från ordinarie öppettider kan förekomma.

Publicerad: