Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

  • Du är här:
  • Startsida
  • Aktuella händelser
  • Nya utställningar på Örnsköldsviks museum och konsthall
tvådelad bild, ena sidan visar ett foto i skymning och dovt ljus, en kvinna kikar ut genom rutan på en bil och ser ett rött hus med vita knutar på en äng. På andra sidan visas en del av en målning av en same och bakom syns mörkblåa berg med en stjärnhimmel.

Två nya utställningar på Örnsköldsviks museum och konsthall, fotoutställningen Angermannaland samt utställning av Per-Elof Nilsson Ricklund, med start lördag 19 juni.

Nya utställningar på Örnsköldsviks museum och konsthall

Örnsköldsviks museum och konsthall presenterar utställningen Move Gïel – Mitt språk av Per Elof Nilsson Ricklund. En konstnärs nomadiska resa, 40 000 år av berättande genom tecken och symboler i måleriet. Utställningen pågår 19 juni – 18 september.

I samarbete med High Coast Creative presenterar museet även fotoutställningen Angermannaland i Museiparken mellan 19 juni – 25 september. Angermannaland, som betyder djup vik är det gamla ordet för Ångermanland, platsen som format de olika bildspråk som fotograferna Elin Nerpin, Zandra Jungell, Christina Josefsson och Alicia Wennstig delar med sig av i denna fotoutställning.

Publicerad: