Höglidenskolan – kommunens nya högstadieskola

Skollokalerna i centrum ska på några års sikt ställas om så att behoven av skollokaler bättre kan tillgodoses, för Örnsköldskolan, Sörlidenskolan, Höglandskolan och förskolorna i området. Det innebär att centrum får en helt ny grundskoleenhet.

Höglidenskolan som den nya skolan kommer heta ska stå inflyttningsklar inför läsåret 2019/2020. Efter renovering av de lokaler som vuxenutbildningen lämnade på skogsgatan 2016, ska eleverna från Höglands och Sörlidens upptagningsområden i årskurs 7-9 kunna flytta in.

Den nya skoleneheten kommer att få ungefär 300 elever, när det är inflyttningsdags, men kommer enligt prognos att växa under de följande åren och är därför byggd för 350 elever. Bygg- och renoveringsprojektet är beräknat till 82 miljoner kronor.

Att skolan ska heta Höglidenskolan är något som eleverna bestämt i en namngivningstävling där namnet är en kombination av Höglandskolan och Sörlidenskolan. Lid betyder ”backe” eller ”sluttning” och passar väldigt bra för den nya skolan, som ligger högt upp på en tydlig sydsluttning.

I blogginlägget Skogsgatan 7-9 skola på bloggen Skollokaler Örnsköldsvik 2017 kan du ta del av mer info.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2017-11-13

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eric Bagger
Utredare
070 - 662 10 82
Skicka e-post