Du är här:

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Är du en framtida medarbetare i Örnsköldsvik?
Här finns information till dig som funderar på att göra din praktik. Örnsköldsvik tar emot och erbjuder VFU inom ett stort antal verksamheter. De flesta VFU platserna finns främst hos Örnsköldsviks kommun och Landstinget Västernorrland.

 

Välkommen att göra din VFU i Örnsköldsvik 

Läs mer om vad Örnsköldsvik har att erbjuda.

www.ornskoldsvik.se/flyttahitlänk till annan webbplats

www.inspiration.ornskoldsvik.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Information om VFU inom olika yrkesutbildningar

 

Olika studentgrupper för VFU

Här får du som ska göra din verksamhetsförlagda utbildning information om vad som gäller just för dig. Du får även veta vem du ska kontakta om du har frågor.

Vill du göra din verksamhetsförlagda utbildning i Örnsköldsvik är du välkommen att ta kontakt med VFU-samordnaren för respektive utbildning. Praktikplatserna inom legitimationsyrken tar i första hand emot studenter från de universitet som man har avtal med. Om du läser vid ett annat universitet är du välkommen med en förfrågan till VFU-samordnaren för respektive utbildning.

Ta i god tid kontakt med din personliga handledare på praktikplatsen när det är klart vart du ska göra din VFU. Detta så att du kan få aktuell information inför din verksamhetsförlagda utbildning.

Praktik vid Örnsköldsviks kommun

Inom Örnsköldsviks kommun erbjuds verksamhetsförlagd utbildning inom flera områden där praktik ingår i utbildningen.

  • Inriktning vård och omsorg
  • Inriktning pedagogik (förskola, grundskola, gymnasieskola)

Praktik vid Landstingetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inom Landstinget Västernorrland erbjuds kliniska utbildningsplatser och verksamhetsförlagd utbildning till alla vårdyrkesstuderande där praktik ingår i utbildningen. VFU förfrågan FoU.vfu@lvn.se

Praktik förskola, grundskola och gymnasieskola

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är en viktig del av lärarutbildningarna, där praktik och teori knyts samman. VFU ska tillsammans med den universitetsförlagda delen skapa en helhet. Du som är lärarstudent ska ges möjlighet att utveckla kunskaper och kompetenser som avser hela lärarrollen.

Bostadsgaranti för studenter

För dig som studerar på plats i Örnsköldsvik gäller bostadsgaranti dig som blivit antagen till eftergymnasiala studier vid universitet eller yrkeshögskola.. Öviks hem ger bostadsgaranti som gäller terminshyra av studentboende. I övrigt finns bostäder i alla de formeröppnas i nytt fönster, både centralt och i närliggande samhällen i naturnära miljöer.

 

 

 

Sidan uppdaterades

2018-01-24

Sidansvarig: