Måste jag leva på nudlar nu?

Visst kan du få pengarna att räcka till mer än kursböcker och nudlar. Var ekonomiskt medveten och tänk pengasmart.

Studiemedel och stipendier
CSN:slänk till annan webbplats hemsida hittar du information om vilka regler som gäller för att söka studiemedel och kan räkna ut hur mycket studiemedel du kan få. Andra sätt att få in pengar kan vara att söka stipendier eller fonder för studier eller forskning. På biblioteket finns kataloger och sammanställningar att leta i men det kan vara snårigt att hitta passande stipendier. Ett tips är att leta utifrån vad du studerar, var du studerar och var du är uppväxt.

Extrajobb
Om du orkar med ett extrajobb under tiden som du studerar så ger det ett välkommet tillskott i kassan. Men se upp så du inte tar på dig för mycket jobb för periodvis kan studierna bli krävande. Tänk också på att för hög inkomst gör att du inte får studiemedel.

Spartips
Gör en budget och försök att dra ner på dina utgifter och inköp. Håll koll på vad dina pengar går till. Enkla saker som att ta med matlåda, köpa begagnade kursböcker och hålla utkik efter studentrabatter kan göra stor skillnad. Aktiviteter som inte kostar något kan göra fritiden rolig, spännande och meningsfull. Kolla t ex in evenemangskalendern för tips.

Sidan uppdaterades

2017-05-09

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Malin Wedin
Utvecklingsledare
Tel 070-625 78 56
e-post