Du är här:

Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Här är utbudet för ht 2017

Bygglovshandläggare/byggnadsinspektör

Norrlands yrkeshögskola 200 yhp

Utbildningen ger dig yrkeskunskaper om hur du handlägger och hanterar bygglov och andra anmälningsärenden, samt att ansvara för större bygglovsansökningar. Du får även de nödvändiga kunskaperna om hållbart byggande/ energi- hushållning, samt lära dig att tillämpa och väga samma kunskaper om arkitektur och gestaltning med lagstiftning.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hydraulsystemtekniker

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik 300 yhp

Som hydraulsystemtekniker jobbar du med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Exempelvis kan du jobba med att utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera eller underhålla maskiner, analysera driftsäkerhet och energiåtgång. Utbildningen ger dig kunskap om hela systemet. Allt från drivmotorn till rörelsen i ett hydraulsystem och hur den fungerar och styrs.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hydraultekniker, distans

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik 200 yhp

Som hydraultekniker jobbar du med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Exempelvis kan du jobba med att montera, reparera och underhålla maskiner och motorer eller hela det hydrauliska systemet inom en tillverkningsindustri. Utbildningens tonvikt är på hydraulik, men du läser även ämnen som el, maskinsäkerhet och matematik. En distansutbildning med ett fåtal träffar i Örnsköldsvik för praktiska laborationer.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kantor

Mellansels FHS 500 yhp

En kantor/kyrkomusiker får spela och sjunga, leda kör och undervisa i allt från barock till gospel och jazz. För att kunna söka utbildningen måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier samt en väl uppövad förmåga i instrumentalspel och sång. Utbildningen går att läsa på plats eller distans.

Mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Medicinsk fotterapeut

Norrlands yrkeshögskola 300 yhp

En medicinsk fotterapeut ska ha kunskap om fotens anatomi, fysiologi och biomekanik. Utbildningen lär dig att diagnostisera, behandla fötter och hur man förhindrar att skador uppstår. Du lär dig även att utforma sulor och inlägg, som behövs på grund av belastningsskador.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mjukvaru- och systemutvecklare .NET

Yrkesakademin 400 yhp

Som systemutvecklare utvecklar du data/IT-system, allt från mindre delsystem till stora övergripande system för t.ex. en industriproduktion. Utbildningen ger dig kunskaper bl.a. i tekniska möjligheter med .NET-plattformen, syntaxer och objektorienterad programmeringsteknik, systemutveckling för olika plattformar, utveckling av stilmallar och databasutveckling.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Musikmakarna – Songwriters Academy

Mellansels Folkhögskola 400 yhp

Utbildningen syftar till att i rusta talangfulla kompositörer för ett yrkesliv inom svenskt och internationellt musikliv. Utbildningen ger dig färdigheter i komposition och musikaliskt hantverk, kunskap i upphovsrättsfrågor, marknadsföring, företagsekonomi, musikhistoria m.m. Alla projekt under utbildningen bygger på verkliga uppdrag från musikförlagen.

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2017-11-07

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Malin Wedin
Utvecklingsstrateg
070-625 78 56
Skicka e-post

Facebook studera i Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster