Du är här:

Programmet Hotell, restaurang
och bageri

Programmet  för dig som är intresserad av mat och hälsa, gillar att arbeta med händerna och med service.

Eleven får en god utbildning i näringslära, livsmedelshantering och yrkeshygien. Det gör utbildningen lämplig för många områden där livsmedel hanteras. Tillsammans med kursen Mat i butik är den t ex mycket lämplig för arbete i livsmedelsbutik.

Vi erbjuder:

  • storhushåll och restaurang
  • bageri och café
  • hotell

Storhushåll och restaurang
Eleven lär sig att tillaga förrätter, huvudrätter och efterrätter. De får även kunskap i matsalsarbete.

Bageri och café
Eleven lär sig grunderna för bakning t.ex. vetebröd, matbröd, mjuka kakor, småbröd, tårtor och smörgåsar. Mat och bakverk erbjuds till försäljning i vår säljdisk, något som är mycket uppskattat.

Hotell
Eleven lär sig sköta och vårda inredning och utrustning inom hotell, restaurang och storhushåll.

Eleverna läser kurser inom områdena:

  • matlagning
  • bageri
  • servering
  • hotellkunskap
  • arbetsliv och säkerhet
  • gymnasiegemensamma ämnen

Vi gör en individuell planering för varje elev. Denna görs i samråd med elev och föräldrar.

Mål
Att ge eleverna kunskaper och kompetenser vilka behövs för att arbeta inom områdena storhushåll, restaurang, bageri eller hotell.

Andra mål är att förbereda eleven för ett kommande vuxenliv. Vi tänker på helheten där yrkesliv, boende och fritid har betydelse.

Ansökan Ansökningsblankett finns på Örnsköldsviks Gymnasiums hemsida under Så söker dulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du bör helst ha sökt före den 15 feb.


Sidan uppdaterades

2017-11-08

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Rektor
Lars-Erik Edblad
0660-880 39
Skicka e-post

Studie- och yrkesvägledare
Thomas Sellin
0660-888 41
Skicka e-post

Mer information