Är du intresserad av trender och nytänkande inom mat och dryck?
Restaurang- och livsmedelsprogrammet – för dig som:
RL - PROGRAMMET erbjuder dig:
Nationell inriktning
Kök och servering
Inriktningen ger kunskap för arbete med matlagning i kombination med livsmedels-hygien, näringslära och livsmedelskunskap. Inriktningen ger kunskap om service och bemötande, servering och drycker.
Fortsatta studier och arbete
Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger en yrkesexamen. Efter avslutad yrkesutbildning kan du arbeta som kock eller kallskänka, inom butik med färskvaror och catering eller med servering. Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier – inom ramen för det individuella valet och val av fördjupningskurs ges du möjlighet att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högskola och universitet.
Gymnasial Lärlingsutbildning
På Restaurang och livsmedelsprogrammet erbjuds du att gå gymnasial lärlingsutbildning åk 2 och 3. Det innebär att minst hälften av skoltiden är förlagd på ett företag. Största delen av yrkeskurserna genomförs alltså på ett företag. Man skriver kontrakt mellan skola, företag och elev. Eleven erhåller även 1 000 kr extra i studiebidrag från CSN när man läser gymnasial lärlingsutbildning.
Nationell Idrottsutbildning
Restaurang- och livsmedelsprogrammet går att kombinera med Nationell Idrottsutbildning (NIU).
Sidansvarig:
Kontakta oss
Programmet finns på Park
Programkontakt
0660-883 50, 883 75
Skicka e-post
Rektor
Jonny Backman
0660-883 28
Skicka e-post
Studie- och yrkesvägledare
Caroline Sandin
0660-883 31
Skicka e-post
Lärlingssamordnare
Cecilia Tellström
0660-889 65
Skicka e-post
Mer information
Informationsblad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet