Du är här:

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är till för dig som vill arbeta inom verkstadsindustrin med tillverkning inom plåt, svets och skärande bearbetning.

Här kan du läsa mer om utbildningen.

Som elev på Industritekniska programmet har du möjlighet att under tredje året genomföra sista delen av utbildningen på en arbetsplats. Det finns två typer av praktik att välja på: APL, som står för arbetsplatsförlagt lärande, eller lärling, som står för lärlingsutbildning. Skillnaden är att du under lärlingsutbildningen skriver kontrakt och får ersättning för din praktik.

Information och dokument som används under APL/lärlings-perioden:

Inriktining - Produktion och maskinteknik

Inriktning - Svetsteknik

Arbetstider, arbetsmiljö och försäkring

Under praktiktiden, oavsett om det gäller APL eller lärlingsutbildning, ska du som elev arbeta heltid och följa arbetsplatsens normala arbetstider, det gäller om inget annat överenskommits. Det kan förekomma perioder under APL/lärlings- tiden då du kan ha åtagande på skolan, vilket medför att du har rätt till ledigt vid specialidrott och individuella val.

Här kan du ta del av mer information om arbetsmiljöfrågor som rör unga:

Information från Arbetsmiljöverket - Så får barn och ungdomar arbetaPDF

Information från Skolverket - Ansvaret för elevernas arbetsmiljöPDF

Du som elev är även försäkrad under din APL/lärlings-tid, försäkringen gäller även personskador. Vid händelse av tillbud eller olycksfall ska APL/lärlingsplatsen ta kontakt med rektor.

Här finns mer information om försärking som gäller i skolan

Sidan uppdaterades

2017-10-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Linn Fredriksson
Rektor
0660-883 29
Skicka e-post