Du är här:

Grundskola

I Örnsköldsvik finns skolor för alla åldrar, hemklassrum och mindre skolor nära elevernas bostadsområden. Det är sådant som skapar trygghet. Detta har tillsammans med pedagogiken och sättet att arbeta i skolan satt Örnsköldsvik på skolkartan.

I Örnsköldsviks kommun omfattar skoldagen cirka fem timmar. Här finns kommunala grundskolor för barn i åldern 6-16 år. De drivs alla i kommunal regi.

Vilka grundskolor som finns i kommunen finner du under rubriken "Grundskolor".

Friskolor

I Örnsköldsvik finns även friskolorna GottneByskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,  Västanåskolanlänk till annan webbplats,  Broskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  och Bäckagårdsskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Förskoleklass

Förskoleklassen är en egen skolform inom det offentliga skolväsendet. Förskoleklassens verksamhet följer grundskolans läsårstider.Till barn som bor i kommunen och fyller 6 år under året skickas under våren en inbjudan till plats i skolan (förskoleklass).

Verksamheten i en förskoleklass ska stimulera barnens utveckling och lärande och ligga till grund för den fortsatta skolgången. Förskoleklassen är en frivillig skolform och landets kommuner är skyldiga att erbjuda.

Nyinflyttad

Vid inflyttning till kommunen kontaktar du skolexpeditionen. Inom varje geografiskt område finns en eller två expeditioner.

På skol- och fritid

För undervisning inom inom musik, dans, drama/teater och film finns Kulturskolan. Vid KomTek får tjejer och killar prova på uppfinnande och skapande. Se vidare information under rubrikerna "Musikskola, kulturskola" respektive "Teknikskolan KomTek".

Sidan uppdaterades

2017-01-19

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Verksamhetschefer
Anders Fager
0660 - 883 77
070 - 191 98 47
Skicka e-post


Mikael Breilin
0660 - 883 65
070 - 395 13 17
Skicka e-post