Du är här:

Sidensjöskolans fritidshem

Välkommen till Sidensjöskolans fritidshem Näckrosen!

Vi finns i samma huvudbyggnad som Sidensjöskolan. Hos oss finns elever från förskoleklass upp till och med årskurs 6 där vårt uppdrag är att genom pedagogisk verksamhet komplettera skolan samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid och stöd i sin utveckling.

Organisation

Här är vi tillsammans över åldersgränserna vilket eleverna är vana vid från delar av skoldagarna och under fritidstiden får de utifrån intressen möjlighet att samverka i mindre grupper.

Miljö

Här har vi den lantliga småortens signum med bland annat en härligt varierande utomhusmiljö med närhet till både skog, vatten, ängsmark och aktivitetsytor. Det sistnämnda tack vare ett fantastiskt samarbete med Sidensjö IK som erbjuder såväl fotbollsplaner, isbana och elljusspår. Numera finns även ytterligare aktivitetsytor med tennis, softtennis samt innebandy.

Arbetssätt

För att skapa trygghet och trivsel lägger vi stort fokus på det sociala samspelet. Genom ”Småprat” som vi har varje vecka får vi veta hur eleverna mår och hur de vill utforma sitt fritidshem.

Här får eleverna träna på att visa hänsyn, respekt, hur man ska vara en bra kompis samt att ta ansvar för sina och fritids saker.

Verksamhetens mål utgår från Läroplanen för fritidshem, Lgr11.

Personal

Personalgruppen utgörs av ett gäng med olika kompetens och utbildning. I vår verksamhet finns såväl lärare, fritidspedagoger och elevassistenter.

Sidan uppdaterades

2017-09-28

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Sidensjöskolans fritidshem
Fritidshemmet Näckrosen
Sidensjöskolan
893 95 Sidensjö
070-190 92 45
Skicka e-post

Rektor
Helene Swedin
072-221 80 85
Skicka e-pos

Administration
Kontaktlista