Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Välbesökt utbildnings- och yrkesmässa
på Nolaskolan

Den årliga utbildnings- och yrkesmässan "Vägar vidare" som arrangerades i fredags 4 mars lockade många av gymnasieskolans avgångselever men även en hel del vuxenstuderande. Där fick de träffa ett 50-tal utställare med representanter från såväl stora som små företag, samt och utbildningsanordnare för eftergymnasiala studier. Under dagen arrangerades även en rad olika seminarier där besökarna fick lära känna vad olika yrkesgrupper gör i vardagen. Exempelvis vad en ingenjör arbetar med, hur det är att jobba som lärare, sjuksköterska, psykolog, mäklare, advokat, inom försvaret, med ensamkommande flyktingbarn m.fl.

Marie Meshe går sista året på barn- och fritidslinjen. Hon stannar till vid försvarets monter och får information hur man söker och vilka möjligheter som finns inom försvaret.

- Jag kan mycket väl tänka mig ett jobb inom försvaret. Särskilt ett jobb inom marinen lockar mig, säger Marie.
- Att jag valde barn- och fritidslinjen berodde på att jag ville ha en gymnasiutbildning med yrkesinriktning. Ett bra beslut eftersom jag nu har möjlighet att arbeta med barn- och fritid parallellt med vidare studier. Det är är viktigt för mig att ha ett jobb. I sommar har jag fått sommarjobb på hemtjänsten, avslutar Marie.

Flera av ungdomarna som man möter tycker att Vägar vidare ger ett stort mervärde, inte minst inför beslutet av ett framtida yrkes- och studieval. De understryker hur värdefullt det är att få träffa representanter från näringslivet direkt och att få den där personliga inblicken i vilka möjligheter som finns inom olika yrken.

Bakom arrangemanget "Vägar vidare" står Örnsköldsviks gymnasium och vuxenutbildningen.

 

Aktuelltartikel publicerad av: Sven Alveryd

2016-03-07