Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Skogsbolagen bjuder kommunens 6:e-klassare på en heldag i naturen

På fredag är det start för årets första skogsdag, en av flera skogsdagar som riktar sig till kommunens alla 6:e-klassare. Dagarna arrangeras av skogsbolag i kommunen i samarbete med lärare från skolan. Syftet med dagarna är att väcka intresset att vara ute i skog och mark, visa bredden på yrken inom skogsbranschen samt lära unga om natur och vilt.

Fredag 19 maj kl 09:00 är det dags för Domsjöskolan, som är först ut att ha sin skogsdag. 40 elever och tre lärare ska besöka Vårbystugan för en heldag med aktiviteter, information och mat ute i naturen tillsammans med Norra Skogsägarna.

Skogsdagarna genomförs på flera skolor i kommunen under maj månad. Arrangörer av skogsdagarna i Örnsköldsvik är: Skogstyrelsen, Holmen Skog, Norra Skogsägarna, Domsjö Fabriker, Nätraälven och Höglandssågen.

För mer information: Anders Hägglund, idrottslärare Domsjöskolan. 076 – 829 75 63

*Konceptet med skogsdagarna kommer från Skogen i Skolan, som är ett nationellt samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter och startade 1973. I programmet ingår, utöver utbildning för lärare, utgivning av läroböcker om skogen för skolbruk med mera, även skogens dagar.

Mer information om Skogen i Skolan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-05-17