Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lyckad premiär för DKC-mässan på Fjällräven center

Igår hölls DKC-mässan på Fjällräven center. En kunskapsmässa inom det innovativa lärandet med fokus på informations- och kommunikationsteknik. Under dagen besöktes mässan av cirka 1400 personer som fick ta del av ett 60-tal utställare och lyssna till föreläsningar om bland annat hur digitala arbetsverktyg kan integreras i undervisningen.

— Just nu känner vi oss superinspirerade! Vi har precis lyssnas till Katja Hvenmark-Nilsson och har fått massor med praktiska tips på metoder och idéer som vi kan ta med oss till våra klassrum. Det var en fantastisk föreläsning, berättar Tina Westerin och Anette Sundberg lärare på Bredbynskolan.

— Idag har jag bland annat tagit del av hur man kan arbeta med surfplattor på förskolan. Om det är något jag fick önska så hade jag velat att hela arbetslaget skulle varit här, berättar Ulrika Bogren, Åvägens förskola.

Det var första gången mässan arrangerades i Fjällräven center och mässarrangörerna Markus Horkamos och Anders Edström är nöjda över resultatet och uppslutningen.

— Just nu är vi lite möra men glada. Vi kan inte vara annat än nöjda, responsen från besökare och utställare har varit överväldigande, säger Markus Horkamo.

— Vi hade många besökare från våra kranskommuner, Sundsvall, Umeå, Sollefteå och Kramfors, vilket är jätte roligt, berättar Anders Edström.

Om det blir en DKC-mässa i Fjällräven center även nästa år, det får framtiden utvisa.

Bild på Tina och Anette som står vid mässområdet på Fjällräven center under DKC mässan

Tina och Anette arbetar som lärare i högstadiet på Bredbynskolan. Båda två ser fram emot att kunna arbeta mer med digitala verktyg i skolan.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2016-06-16