Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lärare från Alneskolan nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Carina Wågström och Henrik Emanuelsson nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Carina Wågström och Henrik Emanuelsson nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och nationellt verksamhetsfällt.

Bland de 80 nominerade till årets stipendium hittar vi Carina (Kia) Wågström och Henrik Emanuelsson som arbetar som lärare på Alneskolan. Tillsammans driver Kia och Henrik det 3-åriga pilotprojektet ”Digitalt lärande”, där eleverna, som nu går i årskurs tre, i huvudsak använder digitala lärresurser, som exempel har eleverna varsin iPad.

— Vi har alltid gått vår egen väg och klurat på hur vi ur pedagogisk synvinkel kan underlätta lärandet med hjälp av de digitala verktygen. Den här nomineringen är mycket inspirerande och man kan se det som ett kvitto på att det vi gör är rätt, berättar Kia. — Det känns verkligen som en stor ära att bli nominerad, säger Henrik.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 24 september. Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne tillsammans med partners och i juryn finns företrädare för samtliga partners samt de lärare som vann Guldäpplet 2013 och 2014. Här kan du läsa mer om alla partners och stipendietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du ta del av mer information om projektet som Carina och Henrik arbetar med kan du läsa mer här på deras blogg som heter Spårande pedagogerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller kika på filmen nedan.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2015-09-03