Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Innovation och kreativitet på årets UF mässa

Ungdomar som samlats i entrén på Fjällräven Center för årets UF-mässa

I entrén på Fjällräven Center myllrade det under gårdagen av innovativa ungdomar som ville visa upp sina företag under årets UF-mässa. Besökare kunde ta del av alla möjliga olika produkter och tjänster, allt ifrån smarriga bakverk, nagelvård, försäljning av kackerlackor, smarta tekniklösningar och mycket mer.

Bland UF-företagen fanns det många affärsidéer med välgörande ändamål. Anna, Elvira och Hanna studerar andra året på Frisörprogrammet på Parkskolan och har startat företaget Skyddsängel UF. De tillverkar och säljer egengjorda armband med texten ”Skyddsängel”, där 25% per sålt armband går till att stödja Barncancerfonden, Röda korset och forskning kring bröstcancer.

— När du köper ett armband blir du någons skyddsängel, då en del av pengarna går till välgörenhet. Vi har valt att stötta saker som står oss nära, Barncancerfonden, bröstcancerforskningen och Röda korset. Armbanden har olika färger som är kopplade till en organisation, berättar Elvira.

Tre tjejer som startat företaget Skyddsängel UF där 25% av sålt armband går till välgörenhet

Anna, Elvira och Hanna som tillsammans startat företaget Skyddsängel UF med syfte att samla in pengar till Barncancerfonden, bröstcancerforskning och Röda Korset.

I vimlet står även Johan Lindström 18 år, han studerar datakommunikation på Parkskolan och har nyligen startat upp sitt UF-företaget PowerCore-Games.

— Spel är ett stort intresse för mig. När kraven jag har på spelen inte uppnås vill jag dela med mig av min kritik för att spelföretagen ska utveckla spelen. Jag vill därför bygga en struktur och plattform för att seriösa gamers ska kunna dela med sig av sin kritik och på så vis påverka spelbolagen, berättar Johan.

PowerCore-Games är just nu i startfasen och Johan kommer framöver att bygga sin egen hemsida och hoppas att fler ska tycka att idén är bra. I framtiden drömmar han om att arbeta med spelutveckling.

Johan är 18 år och studerar datakommunikation, han har skapat företaget PowerCore-Games

Här står Johan framför sitt monterbord med datorskärmar visandes spel som Eurotruck, Dirt Rally och Fallout 4.

Aktuelltartikel publicerad av: System

2018-01-10

Mer information

UF står för Ung Företagsamhet, som är en ideell och obunden utbildningsorganisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet.

Här kan du läsa mer om UF.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster