Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Förskolebarn tog första spadtaget för Ängsmarkens förskola

Förskolebarn och förtroendevalda tar första spadtaget för Ängsmarkens föskola

Johannes och Eskil från Ängens förskola får hjälp av Birgith Olsson Johansson, bildningsnämndens ordförande, och Per Nylén, kommunalråd, att ta de första spadtagen för Ängsmarkens förskola i Gullnget.

Idag, den 27 oktober togs det första spadtaget för Ängsmarkens förskola i Gullänget. Bildningsnämndens ordförande Birgith Olsson Johansson och kommunalråd Per Nyhlén fick hjälp av barn från Ängens förskola när det första spadtaget skulle genomföras.

– Äntligen bygger Örnsköldsvik en ny förskola, som vi längtat! Det är en glädje att vi får ta del av detta. Det blir barnens arena där vi med inspirerande miljöer både inomhus och utomhus vill att det ska bidra till barnens utveckling och kreativitet, säger Tuovi Silvola, förskolechef för Skärpe och Ängen förskola och blivande chef för Ängsmarkens förskola.

Förskolan som beräknas vara inflyttningsklar i maj 2019 kommer få åtta avdelningar och kommer ge plats för cirka 120 förskolebarn i åldrarna 1-6 år.

– Det är ett kul steg att vi idag fokuserar på en nybyggnation där vi får de absolut bästa läromiljöerna för att öka trivseln och lärandet hos barnen, säger Kristina Rastbäck, förvaltningschef för bildningsförvaltningen.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2017-10-27