Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

2 000 elever laddar för årets naturvetenskaps- och teknikdagar

Den 22-25 november arrangeras Naturvetenskap- och teknikdagarna i Örnsköldsvik för kommunens elever i grundskolans åk F-9. Syftet med dagarna är att skapa ett intresse för naturvetenskap och teknik och genomförs av KomTek tillsammans med industriföretagen på orten.

Efter ett litet uppehåll har nu KomTek tillsammans med ortens industriföretag samlat sina krafter för att återigen skapa uppmärksamhet och engagemang kring teknik och den viktiga hållbarhetsfrågan. Detta görs genom olika utmaningar till kommunens elever där de får i uppdrag att bygga och konstruera utifrån olika uppgifter. Det sammanhållande temat för alla dagar är att kunna använda solen som energikälla och eleverna har utifrån detta konstruerat växthus, farkoster eller solfångare som de kommer till Fjällräven Center och ställer ut och tävlar med.

Cirka 2000 elever har varit engagerade under hösten och de kommer att komma till Fjällräven center enligt programmet nedan:

Tisdag och onsdag 22-23/11 kl 8-15 tävlar elever från mellanstadiet i ett dragrace med egenhändigt konstruerade farkoster som drivs av solenergi.

Torsdag 24/11 kl 8:45-14:30 deltar elever från åk 7-9 i en klasskamp där de tävlar med den mest effektiva solfångaren.

Fredag 25/11 kl 8-13 visar elever från F-3 sina konstruktioner av växthus där de odlat Busfrön.

Samtliga dagar, förutom fredagen kommer att hållas ihop av konferencier Erik Torstensson, civilingenjör från Göteborg.

Årets naturvetenskaps- och teknikdagar hålls på Fjällräven center där det blir tävlingar i entréhallen, aktivitetscenter i Victory bar, utställningar i korridoren på plan 2 samt olika bokningsbara pass för klasserna i separata konferensrum. 

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-11-21

 Kontakta oss

Ulrica Westin
verksamhetsledare KomTek 
0660 - 885 64