Skola

Skolklass får guidning

Skolklass får guidning i en utställlning

Skola

Välkommen att besöka museet! Örnsköldsviks museum och konsthall är alltid öppet för skolklasser. Ni behöver inte ta hänsyn till våra ordinarie öppettider. Hör bara av er innan så släpper vi in er. Även om ni kommer under öppettiderna är det bra att ni kontaktar oss innan så kan vi undvika att det blir flera klasser samtidigt i utställningarna.

Vi har gärna visningar och samtal i de utställningar vi för tillfället har. Visningarna kostar inget. Vill ni boka en visning så är det bra om ni hör av er i god tid, då är chansen större att vi hittar en tid som passar er.

Stadsvandring

En stadsvandring är en visning i staden och handlar om hur den kom till och har utvecklats. Den här aktiviteten är bäst att genomföra på morgonen. Senare på dagen börjar det röra sig mer folk i staden och vår erfarenhet är att det då kan bli svårt att koncentrera sig. En stadsvandring tar ca 45 minuter.

Vi gör stadsvandringar från 1 maj till skolavslutningen.

Ung för 100 år sedan.

Bilder från Örnsköldsvik inkl alla socknar.

Nolavonda - historiesamlarna

Nolavonda är museets basutställning om Örnsköldsviks kommun från 1820 till 1920. Målgruppen för utställningen är åldern 6-12 år. Den är gjord för barnet och deras vuxna men fungerar utmärkt att besöka för en skolklass. Vi brukar ge en introduktion till utställningen som tar 10-15 minuter och sedan får ni gå själva och ta sig an de uppgifter som finns i utställningen.

Nolavonda kan du besöka när som helst under året. Till utställningen.

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum

Genesmons arkeologiska friluftsmuseum är en rekonstruerad järnåldersgård. Det är tiden omkring år 500 som visas i miljö, kläder, mathållning och hantverk.

Vi finns för er på Genesmon under september 2016. Ett besök här kostar 500 kr per klass, max 30 elever. Besöket tar ca 2 timmar. Till Genesmon.

Har du frågor och funderingar kring visningar på museet, stadsvandringar eller andra aktiviteter är du välkommen att kontakta Cia Andersson. Kontaktuppgifter hittar du till höger här på sidan.
Sidan uppdaterades

2017-05-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Cia Andersson
Örnsköldsviks museum & konsthall
Tfn 0660-886 07
Skicka e-post

Besöksadress

Örnsköldsviks
museum & konsthall

Läroverksgatan 1
891 33 Örnsköldsvik

Öppettider

Juni, juli och augusti
Tisdag - lördag kl 11:00 - 16:00
Övrig del av året:
Tisdag kl 11:00 - 20:00
Onsdag - lördag kl 11:00 - 16:00
Fri entré!