Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vindskydd intill Köpmanholmens havsbad stängs av

Kommunen har beslutat att tillsvidare stänga av ett vindskydd vid havsbadet i Köpmanholmen som byggts i samband med arkitekturfestivalen ARKNAT. På grund av olika orsaker hann inte bygglov beviljas innan arbetet med att sätta upp byggnaden påbörjades. Beslut om strandskyddsdispensen hann dock fattas.

Ambitionen är att ARKNAT i samverkan med kommunen senare i sommar ska slutföra arbetet avseende funktion, säkerhet och tillgänglighet för byggnaden. Kommunens ambition är också att bygga upp det gamla vindskyddet igen som ett komplement.

ARKNAT är ett projekt som genomförs under 3-år som en arkitektonisk festival där unga innovatörer i form av arkitektstudenter från Skandinavien ska arbeta fram förslag på vindskydd där natur och design kombineras. Bakom projektet står SWECO, Höga Kusten Destinationsutveckling AB, Friluftsbyn, Världsklass Örnsköldsvik och SCA. En av insatserna i årets projekt har varit att arkitektstudenterna har designat och byggt ett vindskydd intill havsbadet i Köpmanholmen, där kommunen har ansvaret för en rastplats längs Höga Kusten leden.

Mer information på ARKNATs hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-07-10