Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Välbesökt Naturens dag

Utställare vid Naturens dag

Gråväder och hotande regnmoln är inget som avskräcker friluftsintresserade att ge sig ut. Årets upplaga av "Naturens dag" vid Höglandssjön lockade många besökare. Rekordmånga organisationer och föreningar fanns också på plats för att informera om sin verksamhet och låta besökarna prova på olika aktiviteter. Tillsammans visade de upp en stor bredd från kaninhoppning, mountainbike och jollesegling till biologoisk mångfald och hjärt- och lungräddning. För den som blev sugen på något gott fanns flera tillfällen att prova på friluftsmat av olika slag. Gatumusikanter och trubadur satte ytterligare krydda på arrangemanget. Som vanligt kom också skogsmulle på besök.

I samband med Naturens dag delades även Örnsköldsviks kommuns friluftsstipendium ut. Det gick i år till Nedre Nätraälvens fiskevårdsområde för deras insatser för fiskevård och sportfiske.

– Naturens dag blev ännu en lyckad tillställning med många besökare. Regnet hängde i skyarna men det dröjde ända till sista timmen innan det blev riktigt blött. Vi vill rikta ett varmt tack till alla utställare och besökare, säger Bo Edman vid kommunens fritidsavdelning.

Friluftsstipendiet delas ut

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Anna Sundberg, delar ut Friluftsstipendiet till representanter för Nedre Nätraälvens fiskevårdsområde.

Tipsrunda

Många tog sig an tipsrundan som hade kluriga frågor och fina vinster för både barn och vuxna.

Julia drog upp en rejäl braxen

Julia Hällström drog upp en rejäl braxen under fisketävlingen.

Friluftsfrämjandet

Hos Friluftsfrämjandet fanns olika aktiviteter och en värmande eld

Ponnyridning

Ponnyridning är alltid populärt.

Friskis och Svettis

Friskis och Svettis hölligång med "Miniröris".

folk vid grillen

Grilllat och fika smakade bra efter en runda runt lilla Höglandssjön.

Knattefotboll

Hägglunds Fotboll hängde på med "fotbollens dag"

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2017-08-21