Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Utställning om medmänsklighet i stadshuset Kronan

Ett av Elisabeth Ohlson Wallins verk från uställningen id:Trans

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Den 17 april till 1 juni sätts medmänsklighet i fokus i stadshuset Kronan i Örnsköldsvik genom Elisabeth Ohlson Wallins bilder. I ljusgården på besöksplan, mitt i kontorshuset, kommer det att bli möjligt att ta del ett urval av Ohlson Wallins konstverk, bland annat från den senaste utställningen id:TRANS. Kommundirektör Magnus Haglund är nöjd att nu kunna presentera en utställning som så tydligt ger underlag för både människors egna reflektioner och gemensamma samtal om hur människor ser på varandra.

- Medmänsklighet är förstås ett tidlöst ämne, men det är också ett ämne i tiden och en konst att kunna skildra det på ett aktuellt och kännbart sätt. Jag tror och hoppas att denna utställning kan skapa samtal och hjälp till att vi tar ytterligare steg framåt för ett öppet och jämställt samhälle.

Utställningen kommer att vara öppen under kontorstid tisdag till fredag samt kvällstid vissa onsdagar, och vissa lördagar.

Vernissage måndag 16 april kl 18.

Här kan du ta del av mer information om utställningen och boka guidade gruppvisningar.

Elisabeth Ohlson Wallin är fotograf och fick sitt genombrott 1998 genom utställningen Ecce Homo, som också visades i Örnsköldsvik 2008. Den senaste utställningen id:TRANS hade vernissage i mars på Dalarnas Museum i Falun och beskrivs som den första stora utställningen i Sverige om transpersoner.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2018-04-09