Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Umeåstudenter presenterar kreativa utvecklingsidéer för Herrgårdsparken

Tillväxtprojektet High Coast Art Valley avslutades vid årsskiftet 2014/2015 och ingår nu i ordinarie verksamhet under Kultur- och Fritidsavdelningen. Hanna Eriksson arbetar 50% som samordnare med fokus på att bland annat driva utvecklingen av High Coast Art Valley och Herrgårdsparken.

För att kicka igång arbetet har Örnsköldsviks kommun tillsammans med Nätterlunds stiftelse, Höga Kusten Destinationsutveckling AB och Nätra Hembygdsförening genomfört ett samarbete med Umeå Universitet. Tidigare i mars besökte därför ett 20-tal elever från Samhällsplaneringsprogrammet- och Turismprogrammet Örnsköldsvik för ett studiebesök med fokus på Herrgårdsparken.

Studiebesöket ingick som ett moment i kursen Planeringsteori och planerarrollen & Tourism planning. Kursens syfte är att eleverna ska använda de teorier de lärt sig under sina tre år på utbildningen och ta fram ett konkret planförslag som ska attrahera turister.

Umeåstudenter besöker museet och får lära sig mer om Höga Kusten och High Coast Art Valley

Under elevernas besök i Örnsköldsvik var första stoppet på Örnsköldsviks Museum- och Konsthall för att ta del av presentationer om Höga Kusten som destination, High Coast Art Valley och Herrgårdsparken.

Umeåstunter avrundar sitt besök i Herrgårdsparken med en fika vid Bruksmuseet

Dagen avslutades med en rundvandring i Herrgårdsparken och fika i solen vid Bruksmuseet.

Umeåstudenter spanar in konstverket på Kärleksudden

Umeåstudenter spanar in konstverket Libjiesbåaloe som vilar ute på Kärleksudden i Herrgårdsparken.

Måndagen den 23 mars presenterade eleverna sina planförslag och representanter från Örnsköldsviks kommun fanns på plats. Hanna Eriksson var en av de som fick ta del av eleverans presentationer och hon ser mycket positiv på samarbetet. – Det känns jätte spännande att kursen visat intresse för Herrgårdsparken, berättar Hanna. Jag är väldigt imponerad över det resultat eleverna lyckats åstadkomma på endast sju dagar. Vi har fått många värdefulla och inspirerande idéer på hur vi skulle kunna utveckla Herrgårdsparken och High Coast Art Valley.

Vill du också ta del av elevernas resultat? Besök High Coast Art Valleys facebooksida, där kan du se fler bilder från elevernas besök i Herrgårdsparken och ta del av länkar till elevernas bloggar där de presenterat sina planförslag och idéer: www.facebook.se/highcoastartvalleylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2015-03-26