Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tre nominerade från Västernorrland till Stora Turismpriset

Nu ska det avgöras vilket besöksmål i länet som ska bli Västernorrlands kandidat till Stora Turismpriset 2016. De tre nominerade är Hotell Södra Berget i Sundsvall, Box Whisky och Friluftsbyn i Höga Kusten.

Alla län i Sverige har möjlighet att nominera en kandidat till Stora Turismpriset som representerar länet nationellt. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Landstinget Västernorrland har tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall nominerat tre kandidater inom besöksnäringen i länet. Kandidaterna har nominerats utefter ett antal kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Vinnaren utses genom en publik röstning och utgör sedan Västernorrlands representant till Stora Turismpriset 2016.

De tre kandidaterna som gör upp om Västernorrlands kandidatur:

  • Hotell Södra Berget Sundsvall. Ett av Sundsvalls stora besöksmål med minst 500 000 besökare varje år. En anläggning som lyckas kombinera konferenser, mässor och kongresser med ett attraktivt utbud för både svenska och internationella resenärer.
  • Box Whisky i Marieberg, Kramfors. Har blivit Höga Kustens självklara reseanledning, inte bara för dryckeskonnässörer utan även för besökare som hyser kärlek för Ådalens industriella arv.
  • Friluftsbyn i Höga Kusten. Har utvecklats till att vara den naturliga samlingsplatsen för äventyr och avkoppling i hjärtat av Höga Kusten, en kravlös mötesplats för alla som älskar friluftsliv.

Rösta på din kandidat!
Omröstningen pågår under perioden 4 juli - 7 augusti.
Här röstar du: http://www.lvn.se/storaturismprisetlänk till annan webbplats

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2016-07-04

 Kontakta oss

Hans Wiklund
Regional utvecklingsdirektör Landstinget Västernorrland
070-665 94 84

Frida Kallenbach
Tillväxtsamordnare
Landstinget Västernorrland
073-024 85 94