Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Succé för TV-pucken i Örnsköldsvik

TV-pucken i Örnsköldsvik blev en framgång för alla inblandade från Ångermanland med såväl seger för Ångermanland (för sjätte gången) som arrangörsmässig framgång med rekordpublik i Fjällräven Center och gott gensvar från gästande lag. Även ekonomiskt blev arrangemanget en framgång och de sju föreningarna Svedjeholmen IF, Husums IF, KB65, Örnsköldsviks hockeyförening, Järveds IF, Anundsjö IF och MODO Hockey får nu dela på totalt 938 000 kronor för sina ideella insatser.  

- Vi vill tacka hockeypubliken, domare, övriga funktionärer, våra sju föreningar och Örnsköldsviks Kommun som i samverkan med Ångermanlands ishockeyförbund och Svenska ishockeyförbundet lyckats med att genomföra en formidabel succéturnering, säger Peter Blomqvist, ordförande i ÅIF.

Besökarna som kommer till kommunen tack vare TV-pucken innebär även merförsäljning för exempelvis hotell, restauranger och handel. Turistekonomiskt räknar Höga Kusten Destinationsutveckling AB med en omsättning för de hitresande på 4,3 miljoner kronor.


Aktuelltartikel publicerad av: Helén Sahlin

2015-11-30