Stor succé för O-Ringen Höga Kusten 2018

Arrangörerna för årets O-ringen kan känna sig mycket nöjda. Sommarens stora arrangemang blev en riktig folkfest som lockade drygt 18 000 besökare till Örnsköldsvik och Höga Kusten. Nu har deltagarna fått säga sitt och de gillade verkligen vad de fick uppleva. O-Ringen Höga Kusten har tagit hem högsta genomsnittliga deltagarnöjdheten för arrangemanget någonsin sedan mätningarna började.

I den webbundersökning som O-Ringens organisation skickat ut till deltagare kunde man konstatera att O-Ringen Höga Kusten fick fina resultat inom samtliga kategorier som undersöktes. Bland annat för terrängen, stämning och atmosfär samt helhetsintrycket av arrangemanget.

– Det känns väldigt kul att vi fått så fina resultat och ett kvitto på att vi gjort något bra. Vi har haft många lokala funktionärer som gjort ett fantastiskt jobb och haft ett gott samarbete med kommunen. Att anordna ett O-Ringen med boende både i centrum och på flera olika platser var lite av en utmaning för oss, men det har fungerat bra. Det känns häftigt att fått vara med och arrangera ett av de bästa O-Ringen någonsin, säger Clas Engström, generalsekreterare för O-Ringen Höga Kusten.

Örnsköldsviks kommun har varit med och medfinansierat arrangemanget och även haft en egen samordningsgrupp för O-Ringen där man arbetat för att möta upp de behov som funnits.

– Stora insatser har genomförts, både från ideella inom O-ringen och från de kommunala verksamheterna exempelvis inom samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunledningen, samt från flera av de kommunala bolagen, däribland Miva och Övik energi m.fl. Även Höga Kusten destinationsutveckling har arbetat för att marknadsföra regionen och de olika besöksmålen. Det är många saker som ska fungera och samordnas för arrangemang som O-Ringen och vår målsättning var att det skulle bli så bra som möjligt. En stor eloge till alla inblandade, säger Lars Söderlind, näringslivsutvecklare Örnsköldsviks kommun.

Aktuelltartikel publicerad av: Lisa Sundvall

2018-09-13