Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Stålbucklan 8-12 mars i Örnsköldsvik

Just nu pågår Stålbucklan, en riksomfattande distriktslagsturnering för flickor 14-16 år som arrangerats av Svenska Ishockeyförbundet sedan 2012. Turneringen har utvecklats stadigt sedan starten och i år gästar turneringen Örnsköldsvik 8 – 12 mars.

För första gången spelas alla matcher under en sammanhängande period liksom TV-pucken, som är killarnas motsvarighet till Stålbucklan. I årets turnering möts 17 lag och 340 spelare ska slåss om att ta sig till finalen, som kommer att gå av stapeln i Fjällräven Center söndag 12 mars kl 14:15. Under turneringen kommer lagen att spela matcher i Bjästa ishall, Skyttishallen, Modohallen och Husumhallen.

Här kan du ta del av spelschema.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ångermanland som är de regerande mästarna tog hem vinsten i grupp A, efter att ha besegrat Södermanland under torsdagskvällen. Härnäst väntar kvartsfinal med start under fredagseftermiddagen kl 16:00 i Husumhallen.

— Stålbucklan är för många spelare, en första erfarenhet utöver den vanliga klubbverksamheten. De får möjlighet att träffa många andra duktiga spelare och det här är en bra erfarenhet för att kunna ta nästa steg. Turneringen har vuxit och blir bättre och bättre för varje år och den visar att det finns många duktiga lag på tjejsidan och det är viktigt att visa upp, säger Hampus Sjöström, Svenska Ishockeyförbundet.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-03-10