Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Simhallar öppna i Husum, Bredbyn, Björna och Köpmanholmen

Simhallarna i Husum, Bredbyn, Björna och Köpmanholmen bokas och används flitigt under veckodagarna av skolelever, föreningar och privatpersoner. På helger kan även föreningar som har vattenverksamhet (exempelvis sim- och dykföreningar) boka simhallarna.

Allmänhetens bad på helgerna är i dagsläget inte tillgängligt på grund av att det saknas personal som kan sköta säkerheten på baden. Kommunen arbetar just nu med att få till avtal med simföreningar för att återigen kunna erbjuda allmänhetens bad på helgerna.

— Vi arbetar med målet att alla våra invånare ska ha tillgång till våra simhallar i Björna, Bredbyn, Husum och Köpmanholmen sju dagar per vecka, men vi är inte i mål ännu, säger Sune Westberg, kultur- och fritidschef, Örnsköldsviks kommun.

Bakgrund till att allmänhetens bad just nu är stängt på helgerna:
Socialstyrelsen införde nya regler 2016 som innebär att vid bassängbad ska vattenkvalitén kontrolleras varje dag som badet är öppet. För att uppfylla kraven på vattenkvalitét och säkerhet beslutade kommunen under hösten 2016 att stänga simhallarna i Husum, Björna, Köpmanholmen och Bredbyn på helgerna tills att det finns möjlighet att kontrollera vattenkvalitén varje dag. Idag har kommunen infört ett nytt fjärravläsningssystem som gör att vattenkvalitén kan kontrolleras alla dagar i veckan. För att lösa frågan kring säkerhet och bemanning på helgerna håller kommunen bland annat på att ta fram ett avtal tillsammans med lokala simföreningar.

Se mer information om simhallar och boka på Föreningsportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du frågor? Kontakta lokalbokningen på kultur- och fritidsavdelningen, telefon 0660 - 881 14 eller via e-post: lokalbokningen@ornskoldsvik.se

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-10-13