Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Satsning på två nya isytor för spontanidrott i Örnsköldsvik

Idag presenterade Ångermanlands Ishockeyförbund, tillsammans med Örnsköldsviks kommun, en satsning där fler kommer att ges möjligheten till att kunna utföra spontanidrott i Örnsköldsvik. Två nya isytor kommer att sättas upp för allmänheten, en vid Skyttis och en på klassisk ishockeymark vid Modohallen i Domsjö. Isytorna är en gåva från tre NHL-spelare som har sina rötter i Örnsköldsvik.

— Den här satsningen har gjorts möjlig av NHL-spelarna Daniel Sedin, Henrik Sedin och Victor Hedman. De har gått in med pengar för att vi ska kunna köpa in de här enheterna, vilket är fantastiskt. Så snart isytorna har installerats kommer vi skänka dem till kommunen som ska sköta driften av dem, säger Peter Blomqvist, ordförande i Ångermanlands Ishockeyförbund.

Isytorna är 10 x 20 meter och kommer vara utrustade med nödvändiga redskap som sarger, mål med nät och maskinport. De är även utrustade med kylaggregat, vilket gör det möjligt att spela på isytorna upp till temperaturer kring plus 10 grader. Ytorna ska vara öppna och tillgängliga för alla.

— Vi är väldigt tacksamma att vi nu får ett ytterligare komplement till de befintliga isrinkar och fotbollsplaner vi har för spontanidrott i Örnsköldsvik. Vi kommer sköta driften av ytorna under vintern och även övrig tid, eftersom att de här ytorna även kommer att kunna användas på sommaren till innebandy och fotboll med mera, säger Johan Strömqvist, kultur- och fritidsavdelningen, Örnsköldsviks kommun.

Förhoppningen är att isytorna ska stå färdiga för invigning strax innan jul.

Kontakt för mer information:

Annelie Engvik
Anläggningsansvarig & projektledare
Kultur- och fritidsavdelningen
072 - 716 35 02

Johan Strömqvist
Idrottsstrateg
Kultur- och fritidsavdelningen
0660 - 885 61

Peter Blomqvist
Ordförande
Ångermanlands Ishockeyförbund
073 - 270 62 01
peter.blomqvist@swehockey.se

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2016-10-28