Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Premiäröppning Sliperiet – Ett kulturhus för unga 1 april

På lördag 1 april kl 18:00 öppnar Sliperiet upp portarna igen efter haft stängt sedan 25 februari. Premiäröppningen sker i samband med Örnsköldsviks lokala Ung Kultur Möts festival (UKM). Öppningen kickas igång med bland annat musik- och dansuppträdanden, poesi och konst på en alldeless ny konstvägg.

Under de senaste veckorna har Sliperiet genomgått en förändring, lokalerna har fått en ljus och välkomnande atmosfär och även innehållet i verksamheten har fått en ny inriktning. Från att tidigare varit en fritidsgård vill kommunen nu testa Sliperiets som ett kulturhus för unga, fyllt med kulturaktiviteteter av olika slag. På Sliperiet finns nu olika rum för konstnärliga uttryck, exempel på rum är slöjdverkstad, skaparverkstad, bokcafé, dans, musik, fotoateljé, måleriateljé och film. De dagar Sliperiet erbjuder anordnade aktiviteter i rummen, kommer det att finnas ledare på plats för att på bästa sätt stötta och hjälpa ungdomarna.

— Vi som jobbar med förändringen av huset är stolta över resultatet och nu börjar arbetet med att sprida budskapet till kommunens unga. Vår förhoppning är att Sliperiet ska kännas välkomnande och att det ska vara tydligt med vad huset erbjuder, säger Hanna Eriksson, kulturutvecklare på Sliperiet.

Varmt välkomna till Sliperiet!

Kontaktperson: Hanna Eriksson, kulturutvecklare Sliperiet, 073 - 09 15 966, skicka e-post.

Här kan du läsa mer om Sliperiet, öppettider, aktiviteter med mera.

Här kan du läsa mer om kulturfestivalen UKM.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Affisch för Sliperiets nyöppning 1 april

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-03-31