Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt konstverk i Herrgårdsparken

Konstverket Dinosaur juice påminner om en oljepump.

Dinosaur juice, konstnär: Linda Bäckström

I samband med Dalens dag, 4 juni, fick Herrgårdsparken i Köpmanholmen ett nytt konstverk genom Nätterlunds minnesfond. Skulpturen ”Dinosaur juice”, skapad av 2013 års Bror Marklundstipendiat Linda Bäckström har nu kommit på plats där det en gång stått ett pumphus. En placering som inte kunde vara mer rätt då "dinosaur juice" är ett amerikanskt slanguttryck för olja och skulpturen är inspirerad av en oljepump. Något som är speciellt med skulpturen är att konstnären ritat upp och sytt gjutformen i textil och sedan gjutit konstverket i aluminium. 

Anna Sundberg invigningstalar

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Sundberg inviger Dinosaur juice.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Anna Sundberg, invigde skulpturen och trodde att "Dinosaur juice" skulle bidra till spännande samtal och reflektioner bland de många besökare som vandrar i Herrgårdsparken.

Herrgårdsparken i Köpmanholmen är, förutom en ett trevligt strövområde, också en naturlig startpunkt för konststråket High Coast Art Valley som sträcker sig längs Nätraälvens dalgång och även ut på Ulvön. Längs denna konstdal finns ett flertal konstverk att beskåda i naturen och offentliga miljöer, något som möjliggjorts genom Nätterlunds minnesfond. "Dinosaur juice" blev det 26:e konstverket att komma på plats.

Teresa Hörling bjuder på godis.

Teresa Hörling från Blå Lagunen bjuder på godis.

På plats som funktionärer vid Dalens dag fanns boende från gruppboendet Blå Lagunen. De hade det väl mottagna uppdraget att dela ut godis till besökarna. Blå Lagunens boende planerar också att hjälpa till att hålla Herrgårdsparken ren och snygg i sommar. Vilka hjältar!


Mer om High Coast Art Valley

Mer om Nätterlinds minnesfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-06-04