Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny grillstuga på Rutberget

Invigningsfest vid grillstugan på Rutberget

Söndag 4 oktober invigdes en helt ny grillstuga på Rutberget. Stugan är resultatet av 700 timmars ideellt arbete som ett entusiastiskt gäng i föreningen Nola Motion lagt ner. Bygget startade med en rejäl grund i november 2014. I mars 2015 drogs stugan upp och räcket kom på plats invigningsdagens morgon.

Invigningen firades givetvis med en riktig grillfest i det härliga höstvädret. Till invigningen var även markägare och sponsorer som möjliggjort bygget inbjudna. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Sundberg och Kjell Mattsson, som ritat stugan, talade vid invigningen.

Anna Sundberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande

Kultur- och frtidsnämndens ordförande Anna Sundberg klipper invigningsbandet.

– Tack vare Nola Motions insatser har vi i Årets friluftskommun fått ännu en attraktion – en grillstuga som bidrar till att göra området uppe vid Rutberget ännu mer trivsamt och lockande. Det ideella friluftslivet, markägare och sponsorer gör alla viktiga insatser för att möjliggöra ett aktivt friluftsliv, sade Anna Sundberg.

– Det goda stödet från sponsorer som bidragit med material har faktiskt resulterat i att vi fått en slant över som vi kan skänka till Hoppets Stjärna, meddelade Nola Motions ordförande Kjell Matsson.

Föreningen Nola Motion ansvarar både för den nya grillstugan och den raststuga, ”Rutbergshotellet”, som finns på Rutberget platsen sedan tidigare. I raststugan är alla besökare, året om, välkomna att göra iordning kaffe, te eller saft som föreningen bjuder på. Och nu finns alltså även en grillstuga och ved, så det är bara att packa lämpliga grillråvaror och bege sig upp på berget.

– I vår förening finns ett starkt engagemang för områdets utveckling, Vi vill underlätta för Örnsköldsviksborna att komma ut och röra på sig. Förra vintern ordnade vi ett vindskydd, Gnistret, som ligger på barnvänligt avstånd från spårstarten i Fjälltjärn, berättade Kjell Mattson.

Men varför invänta vintern, Rutberget är ett trevligt utflyktmål året om!

Kärntruppen bakom bygget

Byggargänget, från vänster: Tommy Dickens, Kjell Mattsson, P-A Wiik, Kjell Johansson, Rolf Grundberg, Björn Sundström. Saknas på bild gör Leif Dahlberg. Dessa herrar har varit lite av kärntruppen men poängterara att flera andra har bidragit till bygget.

Aktuelltartikel publicerad av: System

2018-01-10