Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturens dag lördag 22 augusti

Lördag 22 augusti är det dags får årets upplaga av Naturens dag. Syftet med dagen är att lyfta fram föreningslivets arbete och insatser för natur, miljö och kultur- och friluftsliv i kommunen och öka kunskapen om naturen, tipsa om smultronställen och inspirera till fysisk aktivitet.

I år vill kommunen speciellt uppmärksamma att Örnsköldsvik ännu en gång blivit utsedd till Sveriges Friluftskommun 2015 (första gången var 2011), där bland annat organisationer, markägare och företagare är en viktig del i utmärkelsen. Därför firas det lite extra med fler utställare, tävlingar och många fina priser i årets upplaga av Naturens dag. 

Eventet arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Studiefrämjandet och Tidningen 7 tillsammans med natur-, kultur- och friluftsorganisationer med flera.

Plats: Lilla Höglandsjön i Gullänget och på Bussbyvallen
Tid: kl 11:30 – 15:00

I området kommer det finnas utställningar och information om natur, miljö, kultur, friluftsliv med mera. Tipsrunda för vuxna och barn hela dagen med sista start kl 14:00 från Bussbyvallen.

Det erbjuds en mängd olika aktiviteter både för stora och små som exempel: ponnykörning, bågskytte, sagostunder, prova på elcykling, sameslöjd, fototävling, motionsgympa, kanadensarpaddling, växtförsäljning, kolbullar, tävling med gissa vikten på fisken och mycket mer.

Det kommer även vara en insamling till Världens barn och missa inte att vara med i Instagramtävlingen som arrangeras av Örnsköldsviks kommun tillsammans med Tidningen 7 där du har chans att vinna fina priser.

Program vid Bussbyvallen
11.00 Gruppen Mixen uppträder
11.15 Friskis & Svettis motionsgympa
11.45 Utdelning av 2015-års friluftsstipendium
12.00 Mikael Lindnord och hunden Arthur
12.30 Gruppen Mixen uppträder

På Gnistan
11.00 Informationsmöte Moälven dåtid-nutid-framtid

Välkomna!

Affisch för Naturens dag 2015

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2015-08-18

Instagramtävling

#naturensdag2015 är hashtaggen på Instagram som gäller på Naturens dag lördag 22 augusti. Så alla ni som besöker Naturens dag – fota och hashtagga med #naturensdag2015

Bästa bild utses av en jury och vinner ett presentkort på Utekompaniet till ett värde av 3000 kr. Övriga bidrag är med i utlottningen av 3 naturguider och 3 skärgårdsguider (värde 250 kr/st respektive 189 kr/st).

Tävlingen arrangeras av Kultur & fritid, Örnsköldsviks kommun. Vinnaren presenteras i Tidningen 7 den 28 augusti. Bilderna kan komma att publiceras i Tidningen 7 och i marknadsföring av Naturens dag.

I juryn: Håkan Nordström Tidningen 7, Bo Edman och Arne Ögren Örnsköldviks kommun.