Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturens dag lördag 20 augusti

Lördag 20 augusti är det dags för årets upplaga av Naturens dag.

  • Tid: Klockan 10:00 - 14:30
  • Plats: Runt lilla Höglandsjön, Gullänget
  • Parkering: Vid Bussbyvallen
  • Utställningar och information om natur, miljö, kultur, friluftsliv med mera
  • Tipsrunda för barn och vuxna med start från Bussbyvallen senast 13:00

Program vid Bussbyvallen

10:30 Gatumusikanter uppträder
11.00 Friskis & Svettis motionsgympa
11.30 Utdelning av 2016 års friluftsstipendium
12.30 Friskis & Svettis motionsgympa

För att öka kunskapen om naturen och natur- och friluftsorganisationernas verksamheter, visa upp naturområdet och inspirera till rörelse kommer du att kunna delta i massor av aktiviterer med utgångspunkt från Bussbyvallen.

Det känns lite speciellt kul med Naturens dag även i år då Örnsköldsvik än en gång blivit utsedd till till Sveriges friluftskommun. Det är framförallt organisationernas arbete och insatser för friluftsliv som har en stor del i utmärkelsen. Därför är det extra roligt att så många organisationer är med på Naturens dag och visar upp sina verksamheter.

Nya utställare för i år är Anundsjö medeltid, High Coast Art Valley, IOGT-NTO och Örnsköldsviks civilsvarsförening. Anundsjö medeltid kommer att visa upp en mängd saker vid sin medeltida lägerplats.

Några andra nya aktiviteter är fingermålning, gör ditt egna paracordarmband, demonstration av vattenväxter och -djur och flugbindning.

Ett bra sätt att uppleva Naturens dag är att du går PRO´s tipsrunda för både barn och vuxna där du kan vinna fina priser.

Naturens dag arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Studiefrämjandet och Tidningen 7 tillsammans med natur-, kultur- och friluftsorganisationer med flera.

Promenera, cykla eller ta gärna bussen, linje 1 eller 2. Välkommen! 

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-08-16

 Kontakta oss

Bo Edman
0660 - 785 92
Skicka e-post