Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturens dag 19 augusti med massor av aktiviteter och utställare

Bild från tidigare år av Naturens dag

På lördag den 19 augusti kl.10:00-14:30 är det dags för Naturens dag i Örnsköldsvik. I år är det rekordmånga utställare, 35 st föreningar och organisationer deltar. Syftet med dagen är att öka kunskapen om naturen och natur- och friluftsorganisationernas verksamheter, visa upp naturområdet och inspirera till rörelse.

Massor av aktiviteter och utställare
En rad olika aktiviteter genomförs vid Höglandssjön med utgångspunkt från Bussbyvallen i Gullänget. Bland annat blir det tipsrunda runt lilla Höglandssjön längs Hälsans stig med utställningar och information om biologisk mångfald, fiske, friluftsliv, klimat, energi, fåglar, knivslöjd, scouting, trädgård, kaninhoppning och mycket annat.

Besökarna får även prova på olika aktiviteter som kanadensare, mountainbike, elcykel, boule, ponnyridning, hinderbana, jollesegling, casting, metetävling, slackline m.m. Dessutom blir det utdelning av 2017 års friluftstipendium.

Gatumusikanterna kommer att underhålla längs Hälsans stig samt trubaduren Tobias Sundmark vid Bussbyvallen. Nytt för i år är Miniröris för barn med Friskis & Svettis kl. 10,30 och kl. 12,00 vid Bussbyvallen.

Runt sjön finns även försäljning av hamburgare, parisare, kolbullar m.m. samt prova arabiskt kaffe och godtemplardricka.

Arrangörer är Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Studiefrämjandet och Tidningen 7 tillsammans med ett 35-tal föreningar, organisationer och företag.


Aktuelltartikel publicerad av: Sven Alveryd

2017-08-16

 Kontakta oss

För vidare information:

Arne Ögren
Kultur- och fritidsavdelningen
070-522 09 43
Skicka e-post