Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Musikgala Marching for love till Örnsköldsvik 22 mars

På onsdag 22 mars gästar Marching for love Örnsköldsvik. Ett hundratal ungdomar och vuxna från Örnsköldsvik, Umeå, Noringrå och Vännäs kommer tillsammans med Star Choir Souh Africa, Thandiwe Mazibuko, Tripple & Touch, Eric Gadd och idoldeltagaren Nicole Touma att framföra en färgsprakande musikshow.

Turnén är en del av organisationen Star for Lifes arbete för att stärka ungdomars självkänsla. Organisationen fokuserar på utbildning och bedriver idag skolor på gymnasienivå i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka. Under årens lopp har över 40 000 ungdomar i Sverige engagerat sig i Marching for love, som idag fungerar som en unik mötesplats för ungdomar från olika kulturer. Under 2017 kommer turnén att gästa åtta städer i Sverige och däribland Örnsköldsvik.

Tid och plats: onsdag 22 mars, kl 19:00, Pingstkyrkan Örnsköldsvik.

Jennie Lindh är projektledare för Marching for love Örnsköldsvik och har sedan våren 2016 arbetat tillsammans med Kulturskolan och flera lokala körledare för att göra konserten möjlig. Intresset för att delta är stort och deltagarna övar i körer och även via nätet där allt material finns tillgängligt.

— Det här är en jättefin upplevelse för de som är med. Ungdomar och vuxna från olika skolor och delar av världen får träffas och arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål, berättar Jennie Lindh, sångpedagog, Nolaskolan.

Under konsertdagen kommer Triple & Touch (Ken Wennerholm och Göran Rudbo) med pianisten Magnus Sångberg att genomför en heldag med repetition/workshop tillsammans med ungdomarna. Star for Life-coachen och sångerskan Thandiwe Mazibuko och ungdomar från Sydafrika kommer även att delta under workshoparna.

Marching for Love ger alla som deltar en musikalisk resa och även en grund för eftertanke kring drömmar och framtidstro, mångfald, tolerans och självkänsla.

Kontakt för mer information: Jennie Lindh, projektledare Marching for Love Örnsköldsvik, 070 -274 72 61, jennie.lindh@ornskoldsvik.se.

Läs mer:
Facebook Marching for Love Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemsida Star for Lifelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du köpa biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Affisch Marching for love Örnsköldsvik

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-03-14