Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mikael Lindnord får årets hedersstipendium

Mikael Lindnord håller upp blommor, diplom och utmärkelsen han fått som hedersstipendiat nr 13

Mikael Lindnord, hedersstipendiat nr 13 i ordningen.

Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde 25 januari fick Mikael Lindnord ta emot Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium nr 13 i ordningen, i form av ”Stadens nyckel”, diplom och blommor. Kommunens Hedersstipendium är avsett för en person som har gjort välförtjänta insatser för Örnsköldsvik och som är verksam, bosatt eller född i kommunen. Stipendiet ska alltså premiera en välförtjänt person, som är en ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnat Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn.

Mikael får ta emot stipendiet med motiveringen:
En mycket god ambassadör för Örnsköldsvik. Mikael har under flera år, i samband med utövande av sin idrott internationellt samt som arrangör av ett flertal internationella och nationella evenemang i kommunen, gjort Örnsköldsvik till ett känt namn runt om i världen. Historien om hans kamp med att få hem vildhunden Arthur från Sydamerika har blivit en världsnyhet och har ytterligare satt Örnsköldsvik på kartan.

— Det känns jättekul att få ta emot den här utmärkelsen och jag vill dela den tillsammans med min fru som alltid stöttar mig och alla andra som är med och arbetar hårt, säger Mikael Lindnord, mottagare av Hedersstipendiet nr 13.

Vi gratulerar Mikael till en välförtjänt utmärkelse!

Här kan du läsa om tidigare stipendiater.

Om Mikael Lindnord
Mikael Lindnord har sin bakgrund som multisportare och har tävlat runt om i världen i nästan 20 år. Idag har han lagt multisporten på hyllan och lever tillsammans med sin familj i Örnsköldsvik. Mikael är en entreprenör och en riktig fighter som inte ger upp i första taget. Just nu är han aktuell med Höga Kusten Pond Hockey-turneringen som spelas i inre hamnen 27-28 januari. Hösten 2016 släppte han även bästsäljande boken Arthur: gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-01-26