Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

MCRÜELOYALTY - Unik Mötley Crüe-samling visas i Örnsköldsvik

Tommy Lee Foldrup, MötleyCrüe-samlare med gitarr

Tommy Lee Foldrup, MötleyCrüe-samlare

Europas största privata samling av föremål med genuin koppling till hårdrockbandet Mötley Crüe visas i Örnsköldsvik 17 september – 19 november 2016. Örnsköldsviks museum och konsthall har som första kulturinstitution fått möjlighet att visa närmare 500 av de tusentals objekt som den hängivna Mötley Crüe-anhängaren Tommy Lee Foldrup har samlat under trettio års tid.”Mcrüeloyalty Mötley Crüe exhibition 2016” innehåller allt från scenkläder, gitarrer och awards till posters och personliga föremål som bandets medlemmar skänkt till Lee.

Tommy Lee Foldrup har sedan 1983 i princip vigt sitt liv till Mötley Crüe och med tiden också kommit nära medlemmarna i gruppen. På så sätt har han kunnat komma över unika och personliga föremål som alla bär på sin egen historia, bland annat en signerad gitarr från gruppens sista spelning. En hel del prylar som många skulle ”go bananas for”, som Lee Foldrup själv uttrycker det.

– Vi ser verkligen fram emot att slå upp dörrarna för en annorlunda och helt unik utställning där både inbitna fans och de som har en mer avvaktande inställning till hårdrockskulturen kan finna ting och fenomen att reflektera över, säger Ulf Edberg, curator på Örnsköldsviks museum och konsthall.

 

Mer om utställningen och öppettider på Örnsköldsviks museum och konsthall.

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-09-12