Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Höga kusten mot nytt sommarrekord

Sommarfagert Trysunda

Ännu återstår en sommar- och semestermånad men redan nu ser besöksnäringen i Höga kusten ut att, för sjätte året i rad, slå nya rekord, både vad gäller omsättning och antal besökare. Den officiella statistiken kommer först i oktober men enligt Höga Kusten Destinationsutveckling AB pekar allt på att de senaste årens positiva trend fortsätter.

Boendeanläggningar, restauranger och aktivitetsföretag intygar att besökarna under sommarmånaderna har strömmat till Höga kusten som aldrig förr. Gästhamnar rapporterar ökad beläggning, skärgårdstrafiken har transporterat fler passagerare än tidigare och kulturevenemangen runtom i destinationen gläds åt många besökare. En strategisk satsning tillsammans med Visit Sweden har också resulterat i att Höga kusten denna sommar kunnat välkomna fler finländska turister.

– Glädjande är också att fler besökare än tidigare år anger Höga kusten som sitt huvudresmål för semestern och inte som en del av en större rundresa. Det tyder på att destinationens attraktionskraft har ökat. Vi har fler unika besöksanledningar och når ut till våra målgrupper bättre. Helt enkelt ett bevis för att Höga kusten erbjuder det besökarna vill uppleva, säger Peter Holmqvist, vd för Höga Kusten Destinationsutveckling AB, i ett pressmeddelande.

 

Mer om besöksmålet Höga kusten och det gemensamma arbetet för att utveckla destinationen ytterligare.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2016-08-02

Mer information