Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Glada miner och full fart på Friluftsdagen 2017

Snön singlade idylliskt ned över ett vintrigt Mellansel och på fritidsanläggningen var det full fart med vinteraktiviteter för stora och små. Runt omkring hördes knastrande eldar samt prat och skratt från de hundratals besökare som hade kommit för att njuta av en härlig dag i gemenskapens tecken.

För andra året i rad arrangeras Friluftsdagen, en dag som gjorts möjlig av Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd, Örnsköldsviks kommun, Mellansels IF i samarbete med flera organisationer och sponsorer. Besökare från flera delar av kommunen hade kommit för att testa på att åka skoter, skidor, gå tipsslinga, grilla pinnbröd och mycket mer. I en av bodarna på området var det extra varmt och skönt, där inne bakade Eva Lansén och Berit Olsson tunnbröd.

— Vi bor här i Mellansel och är engagerade i asylboendet i bygden. Idag har vi bakat ut 73 tunnbröd som vi sålt till besökare. Pengarna kommer att gå till Medmänniskor Mellansel, berättar Eva och Berit.

Hundspannen var en av dagens populäraste aktiviteter, kön ringlade sig lång av besökare som både vill testa på att åka och se på när hundarna sprang iväg. Cartoon och lillasyster Julia var två av dagens besökare som hade testat på olika aktiviteter.

— Jag har gissat spår i snön, målat snögraffiti och åkt hundspann, det var roligast, säger Cartoon med ett glatt leende.

Vid Sjönäset var det även full fart med pimpling, angling samt hamburgegrillning och i pulkabacken var det glada miner när besökarna kastade sig ut på skranor.

Friluftsdagen 2017, 8 mars, kan sammanfattas som en härlig dag fylld av glädje och gemenskap.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2017-03-08