Friska Örnsköldsvik är tillbaka!

För fjärde året i rad erbjuder orienteringsklubbarna i Örnsköldsvik, i samarbete med Knowit, Tidningen 7 och Örnsköldsviks kommun, enkla orienteringsbanor i vår fina natur.

Välkommen till upptakt 11 maj!

Måndag 11 maj mellan klockan 18:00 - 20:00 har du chansen att prova Friska Örnsköldsvik. Börja med att ta dig till Nyängets badplats. Karta och instruktioner får du vid starten. Om du har du en kompass så ta med den men det är inget krav. Du klär dig för för promenad eller joggning. Det är ingen tidtagning utan du tar dig runt i din egen takt. När du är klar har du tagit dina första kontroller och kan registrera dem för att vinna priser.

Med Friska Örnsköldsvik får du ett mål för din promenad alternativt löprunda. Detta ger dig frisk luft, motion och en möjlighet att upptäcka nya och intressanta områden i vår kommun, samt chansen att vinna fina priser!

Så funkar Friska Örnsköldsvik

1. Vi ger dig kartorna
Sex kartor kommer att publiceras vid tre olika tillfällen: 8 maj (Genesmon och Själevad), 29 maj (Skeppsmalen och Västansjö) och 3 juli (Alne och Vitsjön). Dessutom kommer en bonuskarta 14 augusti med ett 10-tal fotokontroller. Några av kartorna kan även laddas in i mobilen. Instruktioner kommer att finns på webben7.se/friskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du också skriva ut egna kartor om du behöver fler.

2. Du letar rätt på stolparna
Din utmaning är att ta dig ut i naturen och hitta kontrollstolparna. Sammanlagt kommer det att finnas 120 stolpar av varierande svårighetsgrad, från de lättaste gröna till de svåraste svarta. Samtliga sitter ute till 25 oktober.

3. Registrera din aktivitet
På stolparna finns en bokstavskod som du noterar. Väl hemma registrerar du enkelt koderna via webben7.se/friskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Har du en smartphone kan du använda QR-koden på stolpen för att komma direkt till registreringen. Ett vykort till Tidningen 7 går också bra. Registrera kontrollerna fortlöpande eftersom de är med i samtliga dragningar som återstår.

4. Vinn fina priser
Varje stolpe som du registrerar utgör en lott. Ju fler kontroller som du knappar in desto större chans till vinst har du alltså.

Vi gör fyra dragningar och vinnarna publiceras i Tidningen 7 och på Webben 7 den 5 juni, 10 juli, 21 augusti och efter säsongen 6 november. För att vara med i dragningarna måste dina registreringar vara inne en vecka före dessa datum.

Priserna har ett värde av 40 000 kronor. Ett extrapris kommer att lottas ut på slutet bland dem som har hittat och registrerat samtliga stolpar.

Sidan uppdaterades

2015-04-28

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

 Kontakta oss

Vivianne Edblom
Örnsköldsviks OK 
070 - 631 10 28

Ingmar Andersson
OK Nolaskogs 
070 - 636 87 51

Per Sundin
Skogslöparna
073 - 960 16 63